Mer om mikrolån

bland behöver du endast ett litet lån för att täcka plötsliga och oväntade utgifter. Kanske det uppkom en oväntad utgift veckan innan löning som behöver betalas så fort som möjligt. Då kan det vara nödvändigt att ansöka om ett mikrolån. När det kommer till mikrolån är återbetalningsperioden oftast så kort som mellan 15-90 dagar. För den som inte är bekant med mikrolån kan namnet sms-lån lättare kännas igen. Du som låntagare lånar en mindre summa pengar under en kort tid där du både betalar tillbaka summan du lånat samt räntan som tillkommer.

En sak som alla mikrolån har gemensamt är ränta men själva räntan kan variera beroende på vilken långivare du väljer att använda dig av. Det finns ett dussintal på marknaden och det kan vara svårt för en icke insatt att veta vilken du skall välja. Det första du som låntagare bör titta efter är vad räntan ligger på, sedan är det bara att jämföra räntorna med varandra.

Självklart vill du ha det lån som har lägst ränta för att komma så billigt undan som möjligt. En annan sak som spelar roll är vilken summa du är ute efter att låna. Detta då vissa långivare kanske har ett maxbelopp på 10 000 kronor medan en annan har ett maxbelopp på 20 000 kronor. Du som låntagare måste även tänka ut hur lång återbetalningsperiod du vill ha då även denna varierar beroende på vilken långivare du lånar av.

Exempelvis kan du få låna mellan 500 – 10 000 kronor hos Nanoflex med en återbetalningsperiod mellan 15 – 90 dagar. När du ansöker får du besked direkt samt slipper synas på UC vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas.

För den som behöver låna belopp över 10 000 kronor är Nanokredit ett alternativ. Här får du som låntagare chansen att låna mellan 1000 kronor upp till 20 000 kronor. Väljer du att låna över 10 000 kronor hos Nanokredit ses det som ett litet privatlån där återbetalningsperioden blir antingen ett, två eller fyra år. De har snabb utbetalning och du får besked direkt om du blir beviljad eller ej.

Har du som låntagare en betalningsanmärkning kan det verka svårare att bli beviljad ett lån. Det finns dock långivare som anser att betalningsanmärkningar är okej. En av dessa långivare är Smspengar där du som låntagare kan ansöka om lån mellan 500 – 20 000 kronor trots betalningsanmärkning. Väljer du att ta ett lån på 11 000 kronor och uppåt kommer det ses som ett årslån vilket innebär att din återbetalningsperiod blir 5 år. För mindre lån är det 30, 60 eller 90 dagar som gäller, precis som vid vanliga sms-lån.

Innan du tar ett lån bör du vara säker på att du kan betala tillbaka hela beloppet plus ränta. Många glömmer av att ränta läggs på och för att undvika att hamna i mer skuld är det viktigt att du vet med dig att inkomst kommer in i framtiden. Innan du bestämmer dig för vilken långivare du skall ta är det viktigt att tänka över sin situation och ta den som gynnar dig mest.